Forumul Cultural German

Forumul Cultural German pentru Europa de Est a fost înfiinţat ca fiind o organizație non-profit, cu sediul în Potsdam, în decembrie 2000. Este angajat în promovarea culturii și istoriei germane a Europei de Est având în vedere toate regunile în care au trăit sau încă mai trăiesc germani. Moștenirea culturală a acestor regiuni îi unește pe germani cu vecinii lor. Forumul Cultural are ca scop să prezinte unui public cât mai larg acest lucru – în dialog şi în colaborare cu parteneri din Europa de Est.

Departamentul de programe al Forumului Cultural organizează evenimente, workshop-uri și călătorii culturale pentru multiplicatori, elevi și studenți. În cadrul Bibliotecii de la Potsdam pentru Europa de Est apar publicații dedicate științelor populare. Pagina de internet a Forumului Cultural serveşte drept platformă de informare pentru diverse evenimente, ştiri, articole și documentare. Jurnalul anual Blickwechsel, subliniază rolul de organizare ca forum, pentru toate instituțiile susținute de guvern, care se ocupă cu istoria și cultura germană în Europa de Est. Într-o formă ilustrativă prezintă regiuni, biografii, opere și proiecte actuale; în plus apar și texte ale diferitor scriitori, jurnaliști și studenți. Forumul Cultural se consideră un mediator între Est și Vest, între știință și opinia publică, între instituții și inițiative particulare. Prin activitatea sa, contribuie la crearea unei atmosfere de bună înţelegere şi a unor legături internaţionale mai strânse în Europa.

Forumul Cultural German pentru Europa de Est este finanțat de către Reprezentantul Guvernului Federal pentru Cultură şi Media conform deciziei Bundestagului. 

Contact
Ingeborg Szöllösi
E-Mail: szoelloesi[at]kulturforum.info
Teilen

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu